Leppefiller

Leppefiller

Mange som ønsker en behandling med filler i leppene har i utgangspunktet smale eller tynne lepper. Alternativt har de mistet volum og fasthet i leppene gjennom årene. Vårt mål er å skape et naturlig utseende og derfor vil du alltid få en individuell konsultasjon før behandlingen, der vi diskuterer dine egne ønsker og forventninger.

Hyaluronsyrebaserte filler er en av de mest tryggeste og forutsigbare behandlingsformen når det gjelder injeksjonsbehandling. For å forstå hvorfor, må vi først vite hva hyaluronsyre (HA) er.

Hyaluronsyre (HA) er et sukkermolekyl som finnes naturlig i nesten alle levende organismer. Det binder vann, og fungerer som et smøremiddel i alle bevegelige deler av kroppen. Hyaluronsyre er også viktig for å transportere næringsstoffer, og for å regulere hudens fuktbalanse.

Før behandling:

For å få godkjent HA-filler behandling ved Birkeland Klinikken så stilles det krav om at:

 1. Alle kunder må godkjennes av sykepleier eller evt. av klinikkens lege ved spesielle helseutfordringer før et behandlingsforløp med filler kan iverksettes. Varighet for godkjenning er løpende, så lenge helsetilstanden ikke endrer seg. (Vi sender relevant skjema via helseprogrammet til utfylling minst en dag før behandlingen). 
 2. Aldersgrensen for å få injeksjonsbehandling er etter norsk lov 18 år 

Vi anbefaler å følge disse rådene for best mulig resultat.

1. Kutt ut alkohol minst en dag før behandling. Alkoholen tynner ut blodet og gjør deg mer utsatt for blåmerker og hevelse.

2. Drikk mye vann. Hyaluronsyre binder til seg vann: god hydrering betyr ingen ubehag og bedre helbredelse.

3. Ta ekstra C vitamin kosttilskudd for å redusere sannsynligheten for blåmerker etter behandling.

4. Unngå for mye salt i ca. 2 dager før behandling. Filler er laget av hyaluronsyre som trekker til seg vann. Dermed kan det føre til at det behandlede området blir ytterlig hovent dagen etter behandlingen.

Under behandling

Før behandling påføres en sterk bedøvelseskrem som skal virke i 10 – 15 minutter før behandlingen. Bedøvelseskremen gjør behandlingsområdet nummen og behandlingen mindre smertefull. Når behandlingen starter vil filleren injiseres på ulike steder i behandlingsområdet for å bygge opp ønsket form og fasong. Selve behandlingen tar ikke mer enn ca. 30 minutter.

Etter behandling

Etter behandling er behandlingsområdet litt hovent og ømt. Hevelsen vil gradvis gi seg etter 3-5 dager. På grunn av hevelsen kan resultatet tidligst bedømmes etter 14 dager.

Vi anbefaler å følge disse rådene for best mulig resultat.

 • Unngå overdreven eller svært anstrengende trening i minst 24 timer etter behandling.
 • Unngå veldig varme temperaturer i minst 24 timer etter behandling.
 • Kutt ut alkohol i minst 24 timer etter behandling.
 • Drikk mye vann.
 • Unngå for mye salt i 24 timer
 • Pass på hudhygienen: Unngå grove håndklær (Tørk lepper med en engangspapirhåndkle) + skift putetrekk.

  Klinikkens ansvarlige for estetisk medisin

  JOLANTA CENTKA

  Sertifisert Estetisk Sykepleier

  Dr Ketil Olsholt

  Spesialist innen ØNH, erfaren innen ansiktskirurgi og estetisk medisin

  Bestill i dag!