PRP / Cellular Matrix (Platerikt Plasma + Hyaluronsyre)

PRP / Cellular Matrix : ultralydveiledet injeksjonsbehandling

RegenLab har FDA og CE godkjenning, og over 2 million pasienter er behandlet med deres PRP systemer i USA, Europa og Asia.
Cellular Matrix er ytterligere unikt da dette er eneste godkjente produkt i Norge med både PRP og Hyaluronsyre (HA) i samme injeksjon.

På Birkeland Klinikken tilbyr vi injeksjonsbehandling med hyaluronsyre og PRP (Platerikt Plasma) med ultralydveiledning. Ved å utføre injeksjonsbehandling ultralydveiledet sikrer man at injeksjonen blir plassert der den skal være. Det er mye som tyder på at dette gir en bedre behandlingseffekt enn hvis injeksjonen settes «blindt». En ultralydundersøkelse vil også lettere avgjøre om injeksjon er riktig behandling for problemet eller om annen behandling heller bør benyttes.

Pasienter med følgende diagnoser kan ha god effekt av behandlingen:  
• Artrose
• Bruskskade
• Tendinopatier (senebetennelse) og sene rupturer
• Leddbåndsskade
• Muskelskader
• Tennisalbue og golfalbue
• Plantar fascitt
• Jumpers knee

Hyaluronsyre er et naturlig forekommende glucosaminglykan som kan bidra til å opprettholde bevegelse og elastisitet i leddene. Dette er særlig effektivt hos artrosepasienter hvor leddvæsken og leddhinnene i eksempelvis kneet er angrepet av slitasje. Hyaluronsyren vil da fungere som et “smøremiddel” som gjør at leddene kan beveges mer smidig og med mindre smerte. Behandling med hyaluronsyre er pasientvennlig, og det er ikke registrert nevneverdige bivirkninger etter denne type behandling.

PRP (platelet-rich plasma) er en forholdsvis ny behandlingsform med lovende resultater! I denne behandlingsformen benytter man seg av de helene faktorene som finnes i kroppens eget immunsystem. Disse helene faktorene er konsentrert i høy grad i blodets plasma, og kan utvinnes av pasientens eget blod via sentrifugering. PRP-injeksjon egner seg til behandling av skader på sener og ved artrose i ledd. Nyere forskning viser til at PRP behandling kan være effektiv i forhold til bl.a. artrose i knær, tennis albue og plantar fascitt.

Selve behandlingen utføres ved at det tas en blodprøve fra pasienten. Blodet blir da sentrifugert slik at blodet skiller seg i de ulike komponentene det består av. Terapeuten kan da trekke ut plasma av blodet med en spesiell designet sprøyte, og plasmaen injiseres inn i området som er skadet. Alt gjøres ultralydveiledet, slik at man er sikker på at plasmaen treffer hvor den skal. Behandlingen er uten bivirkninger, med unntak av ubehaget en blodprøve og et nålestikk eventuelt kan medføre. Injeksjonsterapi kan være et glimrende supplement til fysikalsk behandling og trening.

Klinikkens ansvarlig for ultralydveiledet injeksjoner

Wojciech Centka

Master i fysioterapi, internasjonalt manuellterapeut. Spesialist i ultralydundersøkelser og nålbehandling. Idrettstrener: spesialist i svømming.

Bestill i dag!