Redcord

Redcord og neuracmetoden

Neuracmetoden er en behandlingsmetode som brukes i Redcord. Neurac står for neuromuskulær aktivering. Metoden brukes for å gjenopprette funksjonelle bevegelsesmønstre.

En muskel har mange tusen muskelfibre ettersom hvor stor muskelen er, disse deles igjen opp i motoriske enheter i hver muskel. For at en muskel skal kunne jobbe må den være i stand til å ta imot elektriske impulser fra nervesystemet.

Disse impulsene kommer fra hjernen og ryggmargen, sentralnervesystemet vårt. Når vi går med smerter over tid er kroppen så fornuftig at den kobler ut signaler til smerteområdet. Dette betyr at flere deler av muskelen (motorisk enhet) slutter å samarbeide med hjernen og legger seg i dvale.

Da blir det en ubalanse i muskulaturen rundt ett eller flere ledd. Dette kalles nedsatt nevromuskulær kontroll.

Nedsatt nevromuskulær kontroll og smerte

Ved smerter over tid kan man miste opp til 40-60 % muskulær kontroll i smertepregede muskler. Da blir det tungt for resten av muskelen å gjøre den jobben som skal utføres.

Selv om man blir smertefri, uansett behandling, betyr ikke dette at de motoriske enhetene kobler seg på igjen. Så om man føler seg frisk og smertefri betyr ikke dette at man har gjenvunnet balansegangen i muskulaturen i det tidligere smerteområdet.

Da er det større mulighet for at problematikken kan oppstå ved senere anledning, enten i samme område eller i nærliggende områder.

Musklene våre ligger alltid over et ledd, dette for at det skal bevege leddene våre. Musklene bør være like sterke på alle sider av ett ledd så de beskytter og drar like kraftig i leddet på alle sider. Når det oppstår smerter er det grunnet en ubalanse i muskelgruppen rundt leddet. Det kan også oppstå smerter i andre muskler.

Dette fordi noen muskler da prøver å overta jobben for musklene som er vonde. Dette kan på sikt skape en større ubalanse, og mange opplever at smertene flytter seg og ofte oppstår i et større område. Ved vond nakke kan smerten ofte spre seg ned i arm, underarm og fingre, nedover ryggen og noen får hodepine i tillegg.

For korsrygg kan smertene spre seg oppover ryggen, ned over sete og ned i lår.

Hva skjer når jeg behandles i redcord?

Når du behandles i Redcord bruker vi ofte et vibrasjonsapparat som vi fester på tauene. Tauene er meget ustabile og når de får vibrasjoner under øvelser, vil samarbeidet mellom hjernen og muskulaturen i smerteområdet eller tidligere smerteområde gjenoppstå.

Du vil da kunne få opp til 100 % aktivering av hver muskel. Dette betyr at balansegangen i muskelgruppen er optimal og du vil dermed får utnyttet hele muskler og muskelgrupper i hverdagen. Forskning viser at forskjellige muskelfibre reagerer positivt på forskjellige vibrasjoner.

Påstanden er at fibrene fyrer bedre med vibrasjoner enn uten. Dette er også vår erfaring på klinikken, og pasienter med kroniske smerter og bevegelsesnedsettelse har ofte meget gode resultater etter en eller flere behandlinger med redcord og stimula (vibrasjonsapparatet).

Bindevev, sener og muskulatur

Musklene våre knytter seg ikke direkte sammen, men overfører kraft via sener og bindevev som igjen går over i sene og muskel. For at vi skal kunne overføre kraft fra tærne og helt opp til hodet, har vi bindevev.

Dette henger sammen fra bunn til topp og overfører kraften vi utvikler i muskulaturen vår. Bindevevet ligger i forskjellige strukturer, bak på kroppen, foran på kroppen, i spiralform rundt mage/rygg osv. Dette knytter hele kroppen sammen og det er også i dette mønsteret vi tenker når vi behandler med Neuracmetoden.

Dette betyr at om man har smerter i skulder/nakke/underarm, kan det kommer av svak muskulatur i et annet område. Når vi behandler med redcord tenker vi overføring av kraft i muskel-sene-bindevevskjeder og jobber med mange muskelgrupper på en gang.

Selv om smertene dine er foran eller bak på skulder, så jobber vi med hele armen, nakke, mage/rygg osv. Dette altså for å få med hele området hvor bindevevet i de forskjellige områdene overfører kraft og har et samarbeid med smertepreget område.

Hvordan er det å trene i redcord?

Det trenes alltid med kroppsvektbærende øvelser og vi finner alltid en posisjon å trene i hvor du ikke har smerter. Når du trener med kroppsvektbærende øvelser vil du få en kompakt beskyttelse rundt leddet som er smertepreget. Dette fordi man da kobler på muskulaturen på alle sider av leddet. Dette er også grunnen til at smertene minsker eller ikke oppstår i det hele tatt. De smertefulle musklene blir avlastet!

Forskning viser gode resultater

Redcord er en behandlingsform og treningsform som bygger på vitenskapelige studier og har dokumentert effekt på muskel- og skjelettplager som for eksempel rygg- og nakkeplager. Redcord har individuell tilpasning og kan vise til rask effekt for pasienter i alle aldre, samt meget gode resultater i trening for mosjonister så vel som toppidrettsutøvere.

Bestill i dag!